12.03.2013 2057

BAYADI İLK/ORTAÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ

Bayadı köyünde eğitim-öğretim faaliyetleri 1927 – 1928 yıllarında geçici bir binada başlamıştır. 1942 yılında köylüler tarafından yapılan dört derslikli ilkokulda eğitim ve öğretim -öğretime devam edilmiştir.

Bayadı ortaokulu köy sakinlerinden Mustafa Göç'e ait binanın kiralanmasıyla 1974–1975 öğretim yılında bayadı köyü Kuşgediği orta okulu yaptırma derneği kurarak bugünkü ilköğretim okulumuzun temelini atmışlardır. Bayadı ilköğretim okulunun temelinin atılmasında aynı köyden olan ve Ordu belediye başkanlığını yapan Veysel AKGÜN'ün Y.S.E Müdürü Mehmet KOÇAK'ın köy muhtarı Mustafa KANDEMİR'in, Bayadı köyü ilkokulu müdürü Nevzat KANDEMİR'in, Salih KOÇAK, Mehmet AKTAŞ'ın, ayrıca okul yaptırma derneği üyeleri Mustafa ÖZDEMİR'in, Tahsin KURUL'un, Durmuş YILDIRIM'ın, köy imamı Hamit KOÇAK'ın büyük emekleri geçmiştir.

Fakat binanın temelleri atılmasına rağmen, bina yapılmasına rağmen bina yapımında 1986 yılına kadar hiçbir faaliyet görülmemiştir.
1986 yılında köy muhtarı Emin KANDEMİR, belediye encümen azalığı yapan Sefer KOÇAK ve köylülerin gayretleriyle programa alınan 1987 yılı birim fiyatlarıyla birlikte 460.000.000 lira keşif bedeli yapılan Bayadı İlköğretim Okulu: Bayadı İlkokulu, Bayadı Orta Okulu  ile birleşerek valiliğimizin 3.10.1990 tarih ve 22939 sayılı yazısı gereğince ve bakanlığımızın 284/52 sayılı yazısı ve 12 Ekim 1990 tarih ve sayılı olurlarıyla 08.10.1990 tarihinde zamanın Ordu valisi Utku ACUN, Milli Eğitim Müdürü Metin SARAÇOĞLU ve diğer daire müdürleri ve vatandaşların hazır bulunduğu bir törenle  hizmete açılmıştır. Okulumuza emekli öğretmen Hatice GÜRSOY tarafından babası Aslan AKIN'ın ismini taşıyan güzel bir kütüphane yaptırılmıştır.

Okulumuza 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı-Ulaştırma Bakanlığı işbirliği ile 15+1 kapasiteli Bilgisayar Teknolojisi sınıfı kurulmuştur. Daha sonra 2018 yılında Eski mezunumuz Bilgisayar Mühendisi Okan ÖZDEMİR´den Bilgisayarlarımız yenilenmiştir.

Bayadı İlköğretim Okulu Haziran 2012'den itibaren Bayadı İlkokulu ve Bayadı Ortaokulu olmak üzere iki ayrı kurum haline dönüşmüş olup, aynı binada hizmet vermeye devam etmektedir.

2016 yılında Altınordu Belediyesi tarafından okulumuzun bahçe duvarı ve bahçenin asfaltla kaplanması işlemleri yapılmıştır.

Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir.